Azerbaidzhanin GP:ssä kolmanneksi ajanut Sebastian Vettel nosti esiin suurimman ongelman, joka tuntuu jarruttavan italialaistallin nousua taisteluun Mercedestä vastaan.

Hopeanuolet ovat napanneet kaksoisvoitot kauden jokaisessa neljässä osakilpailussa, kun taas talvitesteissä vahvasti esiintynyt Ferrari on saanut vain rippeitä. Vettel on ollut palkintopallilla kahdesti ja tallikaveri Charles Leclerc kerran.

Bakussa paremmin sijoittunut Ferrari-kuski Vettel analysoi kisan jälkeen tallin ongelman renkaiden toimintakuntoon saamisessa olevan suurin yksittäinen tekijä nykyisessä suoritustasossa.

Lue SuomiF1-sivuston arvio: Azerbaidzhanin GP:n topit ja flopit

– Bakun päivitykset olivat askel eteenpäin autoltamme. Suurempi ongelma meillä on tällä hetkellä renkaiden kanssa. Emme saa niitä toimimaan haluamallamme tavalla, ja sitä kautta hukkaamme paljon suorituskykyä, Vettel kertoi kisan jälkeen Autosportille.

Sarja jatkuu seuraavaksi Barcelonassa, jossa ajettiin myös talvitestit.

– Meillä on paljon kotiläksyjä tehtävänä. Tiedän automme olevan vahva, ja olen varma, että kaiken tullessa kuntoon olemme paljon paremmissa taisteluasemissa.

Sebastian Vetteliltä hurja arvio imuavun merkityksestä kierrosaikaan