Kimi Räikkösen tallikaveri perustelee – tästä syystä vauhti on ollut hitaampaa kuin suomalaisella

© Kuva: Getty Images

Kimi Räikkösen tallikaveri Antonio Giovinazzi kokee, että hän on antanut tasoitusta suomalaiselle kahden vuoden tauollaan F1-sarjasta.

Giovinazzi ajoi kaksi vuotta sitten Sauberilla kaksi kisaa, kun hän tuurasi Pascal Wehrleinia Australiassa ja Kiinassa. Tuosta ajasta oppia ei ole kuitenkaan jäänyt tälle kaudelle.

– Tämä on aika monimutkaista ja tarvitsen vain aikaa oppiakseni. Ei ole helppoa tulla takaisin, kun ei ole ajanut kilpaa kahteen vuoteen, Giovinazzi sanoi Racefansille.

Giovinazzi ei ole pystynyt vielä haastamaan Räikköstä aika-ajoissa. Suomalainen oli kahdessa ensimmäisessä kisassa viimeisessä aika-ajossa, kun Giovinazzi jäi Australiassa toiseen osioon ja Bahrainissa kolmanteen. Kiinassa 25-vuotias italialainen ei päässyt aika-ajossa matkaan moottoriongelmien takia.

Giovinazzi mukaan syy ei ole kuitenkaan huonossa nopeassa kierroksessa, vaan kaikessa siinä työssä, jota hänen on opittava tekemään ennen sitä.

– Ei ole kyse vain nopeasta kierroksesta. Minun on opittava lämmittämään jarrut ulostulokierroksella ja löytämään parempi paikka ruuhkasta.

– Näissä asioissa minun on kehityttävä ja sitä myös teen.