Kimi Räikkönen otti nuoren tallikaverinsa suojelukseensa – otti kantaa epäreiluun kohteluun

© Kuva: Getty Images

Alfa Romeon Kimi Räikkösen mielestä hänen tallikaverinsa Antonio Giovinazzin tuomitseminen alkukauden tulosten perusteella on epäreilua. Kokenut suomalainen haluaa anta työrauhan nuoremmalle kollegalleen.

Kauden toistaiseksi jokaisessa kilpailussa pisteille ajanut Räikkönen on tuonut Alfa Romeon kaikki pisteet, samalla kun Giovinazzi on ollut ongelmissa. Pelkkiä tuloksia katsomalla italialainen on ollut tallin kuljettajista selkeästi heikompi, mutta suorituksiin ovat vaikuttaneet suuresti miehen kokemat tekniset ongelmat.

Räikkönen kommentoi nuoren tallikaverinsa vaikeuksia Autosportille.

– Kaikki ei ole sujunut hänen kohdallaan suunnitellusti, sillä hänellä on ollut valitettavasti paljon ongelmia autonsa kanssa. Hänen kokemuksellaan jokainen ajettu kierros olisi suureksi hyödyksi, ainakin verrattuna minun kokemukseeni, joten hänen ongelmansa ovat olleet suuri harmi, Räikkönen kertoo.

Giovinazzin ongelmat jatkuvat myös Azerbaidzhanissa, kun miehelle on tuomittu lähtöruuturangaistus jo ennen ensimmäistäkään ajettua metriä (uutinen).

– Toivottavasti hän saa ehjän kisaviikonlopun aikaiseksi nyt. Hänen kokemuksellaan yhdenkin session menettäminen on painajainen, jonka jäljiltä on vaikea rakentaa hyvää kilpailua. Mielestäni hänen arvostelemisensa on tällä hetkellä erittäin epäreilua.