Ferrari-pomo myönsi tallimääräyksensä karuuden – ”Charles Leclercillä on oikeus olla tuohtunut”

© Kuva: Getty Images

Ferrarin tallipäällikkö Mattia Binotto vakuutti ymmärtävänsä Charles Leclercin turhautumista Kiinan GP:n tallimääräyksen jälkeen.

Nälkäinen monacolaislupaus joutui tyytymään tylyyn kohtaloon Shanghain formulakilpailussa sunnuntaina.

Leclerc iski tallitoverinsa Sebastian Vettelin ohi kisan alussa, mutta sai myöhemmin käskyn päästää saksalainen ohitseen.

Ratkaisulta putosi kuitenkin pohja Vettelin ajon käytyä epätasaiseksi kisan mittaan.

Saksalainen ei saanut haastettua kärkeä hallinneita Mercedes-kuskeja, jonka myötä Ferrarin tallimääräyksen vaikutus jäi käytännössä olemattomaksi.

Leclerc oli tallinsa päätöksestä silmin nähden pettynyt kisan jälkeen. Tallipamppu Binotto myönsi tuntemuksien olleen paikallaan.

– Ymmärrän Charlesin tunteen. Se on harmi hänen kannaltaan, mutta siinä vaiheesa kisaa Mercedekset olivat hieman nopeampia. Yritimme vain yksinkertaisesti antaa Sebastianille mahdollisuuden katsoa, saisiko hän Mercedeksen vauhdin kiinni, Binotto selitteli Sky Sportsille.

– Tarkoitus ei ollut antaa etua yhdelle kuskille toisen sijaan. Yritimme tehdä tallina mitä pystyimme tärkeänä hetkenä kisassa. Jos Charles on poissa tolaltaan, hänellä on siihen oikeus. Tämä on sääli hänen kannaltaan. Ehkä se kääntyy hänen hyväkseen kuitenkin ensi kerralla, Binotto sanoi.

Karua kohtelua? Nico Rosbergilta täystyrmäys Ferrarin tylylle ratkaisulle Kiinan F1-kisassa

Lähde: Sky Sports