F1-sarja on julkaissut TOP10-videokollaasin massiivisista tai merkittävistä avauskierroksen kolareista. Romua on syntynyt vuosien saatossa melkoisesti.

Vanha sananlasku kuuluu, ettei kilpailua voi koskaan voittaa ensimmäisessä mutkassa, mutta sen voi hävitä siinä. Nämä videot toimivat erinomaisena muistutuksena siitä.

Pitkän uran tehneet suomalaiskuljettajat ovat myös mukana videolla. Kimi Räikkönen on joutunut urallaan osalliseksi muutamaankin avausmutkan kärhämään. Listalle pääsi vuoden 2017 Singaporen GP:n kolari, jossa tilanteen laukaisi tallikaveri Sebastian Vettel. 2002 Australiassa Räikkönen oli jälleen viaton uhri, kun Rubens Barrichello ja Ralf Schumacher aiheuttivat takanaan melkoisen romurallin.

Mika Häkkinen tuomittiin Saksan GP:n 1994 kolarista peräti yhden kilpailun mittaiseen ajokieltoon (lue muistelu täältä). Päätös oli vähintäänkin kyseenalainen, sillä McLarenin suomalaiskuskin voidaan katsoa olleen vain olosuhteiden uhri.

Listan ykkösenä on ansaitusti kaikkien mällien ykkönne, Belgian GP:n 1998 starttikolari. Mika Salo joutui osalliseksi lajin historian suurimpaan joukkokolariin, saaden kipeää.

LUE SALON MUISTOT: Mika Salo osallisena F1-historian suurimmassa joukkokolarissa – sai massiivisen osuman, jossa olisi voinut käydä pahasti

Salo joutui edellisenä päivänä hurjaan onnettomuuteen Eau Rouge -mutkassa. Video: Turvaratkaisut pelastivat Mika Salon hengen Eau Rougessa – esittelyssä onnettomuuskypärä ja pääsuoja

Katso F1-sarjan kolarivideo Youtubesta alta tai tästä.