F1-kuski katuu yhä päätöstään siirtyä Ferrarilta McLarenille – ”Se oli surullinen asia, vahingoitti mainettani”

© Kuva: Getty Images

Racing Pointin meksikolaiskuljettaja Sergio Perez myöntää katuvansa yhä siirtymistä Ferrarilta McLarenin talliin vuonna 2013.

Ferrarin kuljettaja-akatemian kasvatilla oli mahdollisuus päästä maranellolaisten kisakuskiksi, jos ajaisi ensin vielä vuoden Sauberin tallissa.

Meksikolainen oli ehtinyt tehdä jo alustavan sopimuksen Ferrarin kanssa, mutta yhtäkkiä vahvaa potentiaalia esitellyt McLaren esitti nuorukaiselle mainion tarjouksen.

Perez päätti vaihtaa maisemaa suuremman roolin ja kilpailukykyisen auton toivossa.

Kausi 2013 ei kuitenkaan tarjonnut ihmeitä ja Perezin sopimus jäi lopulta yhden vuoden mittaiseksi. Käteen ei jäänyt paljoa, mikä harmittaa miestä vieläkin.

– Oli virhe tehdä vain yhden vuoden sopimus. Managerini eivät hoitaneet aikanaan sopimusasiaa hyvin. Se oli surullinen asia, uskon sen vahingoittaneen mainettani Formula 1:ssä, Perez harmitteli F1i.com-julkaisun haastattelussa.

– Minun oli sanottava hyvästit Ferrarin akatemialle ja menin McLarenille. Kun otetaan huomioon se, millaisessa tilassa McLaren oli silloin kyseinen tilaisuus tuli minulle juuri väärällä hetkellä, meksikolainen mietti.

Perez kertoi uskoneensa toden teolla voittavansa maailmanmestaruuden McLarenilla.

– Olin todella vahvassa tilanteessa silloin sekä Ferrarin että McLarenin oltua kiinnostuneita minusta. Ajattelin, että minun on päästävä kilpailukykyiseen autoon, sillä voin voittaa mestaruuden.

– McLaren oli voittanut kisoja ja taistellut mestaruudesta edellisen viiden vuoden ajan, joten kuinka olisin voinut sanoa ei, F1-pilotti avasi takavuosien päätöstään.

Lopulta Perez jäi vuoden 2013 MM-taistossa vasta sijalle 11 eikä noussut palkintokorokkeelle ainuttakaan kertaa. Hän siirtyi seuraavaksi kaudeksi Force Indian riveihin.

F1-kuski innostui formuloiden sääntöuudistuksista haastettuaan Valtteri Bottasta – ”Ällistyttävää”