Kimi Räikkönen ei sulattanut kisajärjestäjien ja FIA:n sekoilua Azerbaidzhanin GP:n vapaissa harjoituksissa.

Kaikki sai alkunsa, kun Williamsin George Russellin matka päättyi, kun hänen autonsa pohjalevy otti kaivonkanteen hajottaen brittikuskin auton. Perjantain ensimmäiset vapaa harjoitukset jouduttiin lopulta perumaan, koska radan jokaisen kaivonkannen hitsaukset jouduttiin tarkistamaan.

– Luonnollisestikin tämä on kaukana ideaalista. Näytimme amatööreiltä täällä tänään, Räikkönen puhisi harjoitusten jälkeen.

Tapaus ei ollut ainoa laatuaan F1:ssä. Pari vuotta sitten Romain Grosjeanin matka tyssäsi Malesian GP:n harjoituksissa löystyneeseen kaivonkanteen. Räikkösen mielestä FIA:n pitäisi olla tarkempana ratojen kanssa.

– On FIA:n tehtävä huolehtia, että rata on paras mahdollinen. Näyttää siltä, että joka vuosi jossain kaivonkansi on löysällä tai jotain irtoaa. He väittivät hitsanneensa kannet, mutta ne olivat kaukana siitä. On heidän tehtävänsä tarkistaa ne kaikki, Räikkönen jatkoi tiukkaan sävyyn.

– Onneksi kukaan ei loukkaantunut, mutta se tuhosi kaikkien päivän. Lisäksi täällä oli myös ihmisiä, jotka olivat tulleet katsomaan harjoituksia. Tämä oli kaukana ideaalista.

Lähde: crash.net