Red Bull -pomo koppavana – kehuu itseään ja puhuu jo maailmanmestaruudesta: ”Minä olen lopulta oikeassa”

© Kuva: Getty Images

Red Bullin neuvonantaja Helmut Marko on jo vakuuttunut, että hän teki oikean ratkaisun neuvotellessaan tallille moottorisopimuksen Hondan kanssa täksi kaudeksi. Marko uskoo myös tallin pystyvän taistelemaan maailmanmestaruudesta Formula 1:ssä jo tänä vuonna Hondan koneilla.

Melbournen onnistuminen on saanut Markon innostumaan mestaruudesta. Red Bullin Max Verstappen nappasi kolmannen sijan kauden avauskisasta. Hänen edeltään löytyi vain Mercedes-kaksikko. Lisäksi hollantilainen pystyi ohittamaan kisassa Ferrarin Sebastian Vettelin.

– Uskon meidän taistelevan maailmanmestaruudesta tänä vuonna. Meillä on paras nuori kuski tällä hetkellä ja hyvä auto, jossa on tehokas sekä luotettava moottori, Marko sanoi La Gazzetta dello Sportin haastattelussa.

– Kaikki sanoivat, että oli typerää tehdä sopimus Hondan kanssa. Mutta kuten yleensä, minä olen lopulta oikeassa, Marko jatkoi.

Red Bull on ollut monena vuotena alkukaudesta selvästi Mercedeksen ja Ferrarin takana. Vaikka se olikin kaukana Mersun vauhdista nytkin, se pystyi haastamaan Ferraria tosissaan.

– Emme ole päässeet aloittamaan näin vahvalla autolla vuosiin. Toivomme Hondan moottorin kehittyvän pian, ja kauden aikana pääsemme Mercedeksen ja Ferrarin tasolle.

Markon mukaan jo Australian GP:ssä olisi ollut otettavissa enemmänkin pisteitä.

– (Pierre) Gasly olisi voinut sijoittua Vettelin edelle ilman aika-ajon ongelmia, Marko muistutti.

Aika-ajossa Red Bull mokasi Gaslyn kohdalla, kun se ei laittanut ranskalaista toista kertaa radalla ensimmäisessä aika-ajossa. Radan muututtua nopeammaksi Gasly putosi jatkosta ja starttasi kisaan vasta ruudusta 17.