Mikä Ferrarilla mätti F1-kauden avauksessa? Arvio ongelmasta kilpailevasta leiristä

© Kuva: Getty Images

Ferrarin heikko esitys F1-kauden avauskilpailussa Australiassa hämmensi monia. Talvitesteissä erinomaisessa vireessä ollut italialaistalli oli menettänyt vauhtinsa lähes täysin.

Sebastian Vettel oli neljäs ja Charles Leclerc viides, mutta Mercedes karkasi täysin maisemaan kaksoisvoiton myötä. Myös Red Bull oli parempi kilpailussa, ja kolmanneksi noussut Red Bullin Max Verstappen pystyi jopa ohittamaan radalla Vettelin.

Karut lukemat julki, Australian GP paljasti Ferrarin massiivisen ongelman – Kimi Räikkönenkin kärsijänä

Uusi kuvakulma paljastaa: Ferrarit lähellä katastrofia – autot osuivat toisiinsa avausmutkassa

Ferrari on vannonut aikovansa nostaa tasoaan Bahrainissa, mutta Mercedeksen tasolle nouseminen vaatisi näillä näytöillä melkoista harppausta.

Uusia aseita? Ferrari-pomo valotti Bahrainin GP:n suunnitelmiaan – ”Käytämme sitä palataksemme oikealle tasollemme”

Red Bullin leiristä kilpailijan kompurointia seurattiin tarkasti. Energiajuomamerkin moottoriurheilupomo Helmut Marko esitti Autosportille oman näkemyksensä italialaistallin ongelmien syystä.

– Oli selvää, että Ferrari (ja Haas) alisuorittivat Melbournessa. Emme tiedä tarkalleen mistä se johtui, mutta se näytti liittyvän jäähdytykseen, Marko analysoi.

Marko kiinnitti huomiota kisassa myös Ferrarin rengaskulutukseen.

– Vettel pystyi ajamaan uusilla keltaisilla (medium) renkailla vain kourallisen nopeita kierroksia, ennen kuin niiden suoritustaso romahti. Autossa täytyi olla jotain vikaa.

F1-kausi jatkuu tulevana viikonloppuna! Tutustu Bahrainin GP:n erikoissivuumme – lähetysajat, tulokset, uutiset…

>>> Osallistu kisaan ja voita Alfa Romeo Racing -tuotepaketti!