Kimi Räikkösen pitkä ja komea ura on tarjonnut melkoisen määrän huikeita ajosuorituksia. Yksi huikea nousu jää kuitenkin harmittavan usein unholaan Jäämiehen merkittäviä ajosuorituksia listattaessa.

McLarenilla kaudella 2006 kisannut Räikkönen nousi palkintopallille kauden avauskilpailuna toimineen Bahrainin GP:n jälkeen. Mutta jos joku luulee kolmossijan olleen helppo, erehtyy hän pahanpäiväisesti.

TOP5: Kimi Räikkösen F1-uran upeimmat voitot – ykkössijalla kenties ”kaikkien aikojen ajosuoritus”

Edellisenä vuonna maailmanmestaruudesta taistellut Räikkönen lähti kauteen 2006 taskussaan jo Ferrari-sopimus kaudeksi 2007. Ennen sitä hän halusi kuitenkin taistella vielä viimeisen kerran MM-tittelistä brittitallin kanssa.

[readmore from=”räikkönen kimi”]

Kausi lähti kuitenkin liikkeelle valitettavan tutulla tavalla. Krominvärisen McLarenin takaripustus hajosi hurjalla tavalla aika-ajojen avausosiossa, ja suomalaisen sekä hänen faniensa harmiksi sunnuntain kilpailuun edessä oli startti joukon takaa.

Räikkönen muistutti, ettei luovuttaa tule koskaan. Kilpailussa hän nousi jo avauskierroksella lukuisia sijoja, ja onnistuneen vauhdinpidon sekä varikkotaktiikan ansiosta hän nousi kilpailussa lopulta peräti kolmanneksi. Edelle ehtivät vain Fernando Alonso ja Michael Schumacher.

Erittäin kuumissa olosuhteissa ajetun kilpailun upeimman nousun tehnyt Räikkönen tuskin osasi tässä vaiheessa aavistaa, että koko kausi tulisi sujumaan voitoitta. Suomalaisen otteista tämä ei kuitenkaan ollut kiinni, vaan tulostasosta kävi jälleen kerran kiittäminen McLarenia ja Mercedestä.

Kauden 2006 paras kilpailu: Tapahtumarikas Unkarin GP – lue kisamuistelu täältä

Katso video Räikkösen uroteosta alta tai täältä.

KIMI RÄIKKÖSEN FANI, LIITY MOOTTORIURHEILUN OLOHUONEESEEN!

https://www.facebook.com/Formula1/videos/816875895339772/