Tänään ajettava talvitestien viimeinen päivä on saanut F1-tallit kokeilemaan vähitellen autojen suorituskykyä myös nopeilla vedoilla. Mercedeskin on ottanut vihdoinkin autostaan kaiken irti.

Aamupäivällä tallin testivastuun omaava Valtteri Bottas täräytti pehmeimmällä mahdollisella rengasseoksella ensimmäisen kerran testien aikana nopean kierroksen. Aika 1.16,561 on päivän tähän mennessä kirkkain aika.

Valtteri Bottas piiskaa itseään tulevaan F1-kauteen: ”En ole saavuttanut mitään F1:ssä”

Toiseksi nopeimman ajan ajanut McLarenin Carlos Sainz on tulosluettelossa toisena lähes neljä kymmenystä Bottaksesta jääneenä.

[readmore from=”talvitestit”]

Bottas ajoi hieman myöhemmin vieläkin kovemmat sektoriajat ensimmäiseen ja toiseen mittauspisteeseen, mutta viimeisen sektorin aikahävikin vuoksi hän ei pystynyt parantamaan nopeinta kierrostaan.

Bottaksen kierrosaika on koko talvitestien toiseksi nopein. Eilen Charles Leclerc kellotti Ferrarillaan ajan 1.16,231. Sebastian Vettel ei ole yrittänyt vielä tänään omaa nopeaa kierrostaan.

Lounastauon jälkeen Bottas luovuttaa ajovuoron Lewis Hamiltonille.

Alfa Romeon Kimi Räikkönen ajoi myös talvitestien oman parhaansa. Aika 1.17,286 riittää tällä hetkellä tulosluettelossa viidenneksi.