F1-sarjan tulevaisuuden suunnitelmia vietiin eteenpäin tärkeissä kokouksissa tiistaina Lontoossa. Selvyyttä saatiin kaudeksi 2021 voimaan astuviin sääntömuutoksiin.

Autosportin mukaan F1-sarjan omistava Liberty Media ja lajin säännöistä vastaava strateginen työryhmä saivat päätettyä joitakin suuntaviivoja suurten sääntömuutosten läpiviemiseksi. Strategisen työryhmän lisäksi ideat esitettiin myös F1 komissiolle, joten muutosajatukset on hyväksytetty kaikilla lajin valtaapitävillä.

Tarkkoja tietoja kokouksen sisällöstä sekä esitetyistä ja jopa päätetyistä asioista ei ole, mutta brittilehden mukaan kokous sujui myönteisissä merkeissä.

Analyysi: F1-korttitalo luhistumassa – sarjalla ratkaistavanaan ongelma toisensa perään – mikä kaikki on pielessä?

Näkökulma: Maikkarin soisi olevan hereillä ja tuovan formulat ilmaiskanaville

Jo vuosi sitten muutosten suuntaviivoiksi esitettiin kulujen kuriin saaminen sekä paremman kilvanajon tarjoaminen. Näin ollen kokouksessa on käsitelty todennäköisesti kulukattoa sekä autojen ulkonäköä ja ominaisuuksia koskevia ajatuksia.

Positiivista vastakaikua saaneet muutokset etenevät nyt jatkoprosessiin, jotta ne voidaan vahvistaa myöhemmässä vaiheessa virallisesti.

Autosportin mukaan esitysten valmiiksi saattamiselle ei ole esitety aikarajaa, mutta lehden mukaan valmista olisi aikaisintaan toukokuussa.

F1-fani: Liity Moottoriurheilun Olohuoneeseen

F1-kausi jatkuu Bahrainissa! Tutustu kisasivuihimme!