F1-talli Haasin kuljettaja Kevin Magnussen penää muutosta sarjan nykytilanteeseen. Tanskalaiskuski on valmis jättämään koko sarjan taakseen, jos reitti mestaruustaisteluun ei aukea lähiaikoina.

Kolmannen kautensa Haasilla aloittava Magnussen esitti viime vuonna joukon hyviä otteita, mutta formula ykkösten rajun kahtiajon seurauksena se ei riittänyt edes palkintopallille. Mercedes, Ferrari ja Red Bull ovat selvästi muita talleja edellä, eikä muille ole tippunut viime vuosina mitään satunnaisia palkintopalleja lukuun ottamatta.

Analyysi: F1-korttitalo luhistumassa – sarjalla ratkaistavanaan ongelma toisensa perään – mikä kaikki on pielessä?

Magnussen, joka sijoittui kauden 2018 loppupisteissä yhdeksänneksi, väittää B-ryhmän tarjoavan tiukempaa kilvanajoa kuin sarjan kärki.

– Taistelu loppujoukon paremmuudesta tuntui välillä kunnon veriseltä taistelulta mestaruudesta. Kaikki taistelivat tasaisesti toisiaan vastaan, ja ollakseen paras kaiken täytyi onnistua nappiin. Kärjessä voitto saattoi tulle välillä todella helpon oloisesti, Magnussen toteaa gpfans-sivustolle.

Jälleen yksi huono talousluku formula ykkösille – kilpailusopimuksissa muhii vaaran ainekset

Voittoja on tänäkään vuonna turha odottaa normaaleissa kilpailuissa, mutta Maguussen haluaa tilanteeseen muutoksen lähiaikoina.

– Kukaan ei halua taistella vain neljännestä sijasta. Jos näkisin tulevaisuuteen, ja minulle selviäisi etten tulisi koskaan voittamaan, lopettaisin ja tekisin jotain muuta. Haluan menestystä.

Parhaat keskustelut, formulameemit ja videot tarjoaa Moottoriurheilun Olohuone. Liity jäseneksi täältä!