Ranskalaiskuski uskoo kilpailun tasoittuvan vasta kaudeksi 2021: ”Kärjessä oma kisa”

© Kuva: Getty Images

Haas-kuski Romain Grosjean ei usko Formula 1:n kärkitaiston muuttuvan ennen seuraavia isoja sääntömuutoksia.

Formula 1:ssä mennään nykyisillä säännöillä vielä kaksi kautta, mutta kaudelle 2021 sorvataan uudet säännöt. Pöydällä ovat olleet muutokset autojen aerodynamiikassa, moottoreissa sekä mahdollinen kulukatto.

– Formula 1 tarvitsee useampia mahdollisia voittajia, mutta en usko sen tapahtuvan ennen kautta 2021.

F1-sarja on jakautunut selvästi kahteen kastiin. Kolmeen kärkitalliin (Mercedes, Ferrari ja Red Bull) sekä keskikastiin, joka käsittänyt käytännössä kaikki loput tallit muutamia heittopusseja lukuun ottamatta.

Heittopussina ovat turbohybridien aikana vuorollaan olleet Manor (2015–2016), Sauber (2016–2017) ja Williams (2018).

Keskikastissa kilpailu on ollut Grosjeanin mielestä antoisaa. Tulosta se ei kuitenkaan varsinaisesti ole tuottanut, sillä edellisen kerran nykyisen kärkikolmikon ulkopuolelta on voitettu kisa vuonna 2013. Tuolloin Kimi Räikkönen juhli Lotuksella Australiassa.

– Jos katsoo keskikastia viime vuonna, niin se kilpailu oli aika mielenkiintoista. Järjestys muuttui usein. Kärjessä käydään kuitenkin omaa kisaa, Grosjean harmitteli sarjan jakautuneisuutta.
Haas on asettanut tavoitteet joka kausi korkeammalle, mutta ranskalaiskuski ymmärtää, että rajat alkavat tulla vastaan.

– Asetimme viime vuonna riman korkealle, kun tavoitteemme oli viides. Haluamme tavoitella neljättä sijaa, mutta en usko, että voimme voittaa Red Bullia, Ferraria tai Mercedestä tänä vuonna.

Lähde: F1i.com