Rallin hallitseva maailmanmestari Sebastien Ogier on mielissään uuden työkalunsa Citroenin käyttäytymisestä muillakin alustoilla kuin asfaltilla.

Kaudesta 2013 joka vuosi MM-titteliä juhlinut Ogier voitti kauden avausrallin Monte Carlossa, joka ajettiin asfaltilla. Kauden toisessa koitoksessa kisa meni pilalle ulosajon vuoksi, mutta tallikaveri Esapekka Lappi osoitti auton potentiaalin ajamalla toiseksi.

Citroen on ollut viime vuosina takaa-ajaja kilpailijoihinsa nähden soraralleissa. Tänä vuonna tilanteen pitäisi olla kuitenkin huomattavasti parempi.

[readmore from=”wrc”]

– Auto on erittäin hyvä ajettava. Ruotsin rallin vauhti antaa meille rohkaisevia merkkejä loppukautta ajatellen. Tulemme olemaan vahvoja kauden muissakin ralleissa, Ogier intoili motorsport.comille.

Seuraavaksi rallin MM-sarjassa on vuorossa kauden ensimmäinen sorakoitos, Meksikon MM-ralli. Ogierin kannalta hyvä uutinen on se, että Ruotsin MM-rallin tuloksen myötä hän tipahti MM-sarjassa kolmanneksi. Sen seurauksena hänen ei tarvitse aurata tietä kärkiautona muille, vaan sen kohtalon saa kontolleen Toyotan Ott Tänak.