F1-sarja on julkaissut uusimman TOP10-listansa. Tällä kertaa aiheena on kymmenen johtoasemasta tehtyä ajovirhettä, jotka maksoivat voiton. Mika Häkkinen on mukana, kahdella suorituksella.

Häkkisen kausi 1999 oli kaksijakoinen. McLarenin suomalaiskuski oli kauden nopein kuljettaja, mutta paalupaikkojen ja voittojen vastapainoksi sekä mies että McLaren-Mercedes haparoivat paikoin todella pahasti. Vaikka tekniikka temppuilikin ”Häkän” kohdalla liian usein, saa myös suomalainen katsoa itseään peilistä pistemenetyksiä etsittäessä.

Mika Häkkinen joutui keskelle hämmentävää valtataistelua – inhimillinen erehdys oli tuhota suomalaisen F1-uran, mutta se osoittautui lopulta onnenpotkuksi

Häkkinen ajoi kauden aikana ulos radalta kärkipaikalta peräti kahteen otteeseen. Alkukaudesta Imolassa McLaren karkasi miehen käsistä radan viimeisessä mutkassa, syyskuussa Monzassa edessä oli sama kohtalo vieläkin ylivoimaisemmasta johtoasemasta.

LUE HÄKKISEN ANALYYSI MONZAN TAPAHTUMISTA TÄÄLTÄ

Häkkisen onneksi kumpikaan ajovirhe ei lopulta vienyt häneltä uran toista maailmanmestaruutta, vaan lopulta hän nappasi sen jännittävässä taistossa kauden päätöskilpailussa Suzukassa esittämänsä kylmänviileän täydellisen esityksen päätteeksi.

Häkkisen puolustukseksi on myös sanottava, ettei myös muut F1-legendat ovat mokanneet samalla tavoin. Listalta löytyvät myös muun muassa Ayrton Sennan, Alain Prostin, Michael Schumacherin ja Sebastian Vettelin nolot virheet.

Kimi Räikkönen vastaan Mika Häkkinen – kumpi on parempi? SuomiF1 analysoi sinivalkoiset F1-legendat

Katso videokooste alta tai tästä.