Williamsin riveissä GP-debyyttinsä tällä kaudella tekevä George Russell kokee tallin tarvitsevan vahvan loppukirin talvitesteissä motivaation ja ryhmähengen ylläpitämisessä.

GP3- ja F2-sarjojen mestaruudet takataskussaan formula ykkösiin saapuva Russell liittyy Williamsille vaikeana ajanjaksona. Takavuosien mahtitalli on vajonnut sarjan pohjalle, ja takkuisan viime kauden jälkeen myös tämän vuoden ensiaskeleet ovat olleet vaikeita.

Tallin uusi auto valmistui vasta talvitestien kolmanteen testipäivään. Kaiken lisäksi auto vaikuttaisi olevan edelleen sarjan heikoin, mikä ei ainakaan nosta tallin henkilökunnan motivaatiota.

Russell haluaa kuitenkin pysyä positiivisena tulevasta kaudesta.

– Tutustuin talliin tehdastiloihin ja toimintaan tarkemmin tammikuussa, ja olin todella yllättynyt. F1-tiimin pyörittäminen vaatii paljon työtä, Russell kertoo Autosportille.

– Testeistä ei jaeta pisteitä, joten miksi emme voisi yllättää kauden edetessä? Totta kai ilmassa on pettymstä ja turhautumista, mutta meidän täytyy silti säilyä positiivisina. Olemme nähneet takavuosina, että jotkut tallit ovat olleet kilpailukykyisiä jopa jätettyään talvitestit kokonaan väliin, Russell muistuttaa viitaten Force Indiaan.

Russellin mukaan tallin täytyy repiä irti talvitestien toisesta ajorupeamasta kaikki tarvittava data, jotta autoa voidaan kehittää kunnolla kauden edetessä.

– Kuljettajana oli totta kai turhauttavaa katsoa sivusta, kun muut pääsivät ajamaan viime viikolla. Mutta tiedän nyt, miten kovasti tyypit ovat paiskineet tehtaalla töitä saadakseen auton kuntoon. Emme ole nykyisessä tilanteessamme tarkoituksella.