Vaikka Williamsin F1-talli pääsikin vihdoin saapumaan keskiviikkona Barcelonaan talvitesteihin, myöntää tallin johto odottelevansa vieläkin loppuja autonsa osista.

Williamsin testiprojektista oli tulla valtava pannukakku. Auton rakennustyöt myöhästyivät pahemman kerran ja testeistä jäi välistä jopa kaksi päivää.

Tallin sisäpiiristä kantautuneiden huhujen mukaan viivästys johtui siitä, ettei tiettyjen osien valmistamista aloitettu tarpeeksi ajoissa. Työilmapiirin huhutaan olevan Williamsin Groven tehtaalla äärimmäisen kireä ja huono.

Uusi FW42-kilpuri saatiin viimein radalle keskiviikkona iltapäivällä. Apulaistallipäällikkö Claire Williams kuitenkin myönsi, että testit avattiin keskeneräisellä autolla.

[readmore from=”williams”]

– On muutamia osia, jotka ovat tulossa vielä myöhemmin tänään. Sitten pääsemme keskittymään aero-ohjelmaamme huomenna, Williams kertoi Autosportille.

Williams oli äärimmäisen pahoillaan autokehityksensä ongelmista. Koko Williamsin varikkomiehistö huokaisi helpotuksesta auton kaasuttaessa viimein radalle.

– Testien alun välistä jääminen oli äärimmäisen nöyryyttävää. Olisi vähättelyä sanoa, että tämä on ollut vaikeaa kaikille. Tätä ei tehty tahallaan. En voi ilmaista, kuinka raskasta tämä on ollut kaikille tallissamme, tallijohtaja harmitteli.

Lähde: Autosport