F1-talvitestien avauspäivä päättyi yllättävällä tavalla – Kimi Räikkönen keskeytti jo toistamiseen!

© Kuva: Getty Images

Formula 1:n Barcelonan talvitestien ensimmäinen päivä alkoi ja päättyi rytinällä – punainen lippu liehui Kimi Räikkösen vuoksi sekä aivan alkumetreillä että minuuttia ennen testipäivän loppua.

Ensimmäisen kerran testiajot katkesivat Katalonian radalla aivan päivän alussa, kun suomalaiskonkari Räikkönen menetti uuden Alfa Romeonsa hallinnan ja päätyi hietikolle.

Näin Kimi Räikkösen harmittava ulosajo tapahtui – video hiekalle jumiutumisesta jo neljännessä mutkassa

Toisen kerran ”Jäämiehen” matka päättyi vain hetkeä ennen testipäivän loppua. Miehen Alfa Romeo pysähtyi tällä kertaa radan varteen. Autoa saapui noukkimaan rekka, joka toimitti sen takaisin varikolle.

Suomalaistähden keskeytyksen syy ei selvinnyt suoralta kädeltä. Punaiset liput testipäivien päätteeksi eivät kuitenkaan ole tavattomia.

Tallit saattavat usein testata testien loppuhetkillä, kuinka pitkään ne selviävät ennen kuin autostaan loppuu polttoaine.

Räikkösen keskeytysten välissä ajettiin onnistuneesti kymmeniä kierroksia. Moni kuski kellotti päivän mittaan yli sata kierrosta uusilla työratsuillaan.

Testit keskeytettiin iltapäivällä vain hetkeksi Romain Grosjeanin Haas-kilpurin hyydyttyä äkillisesti polttoaineen paineen romahduksen vuoksi.

F1-talvitestit keskeytettiin taas – ranskalaiskuskin auto hyytyi keskelle rataa

Ferrarin Sebastian Vettel ajoi päivän nopeimman ajan, joka oli yksi minuutti ja 18,161 sekuntia. Toiseksi nopein oli McLarenin Carlos Sainz ja kolmas Haasin Grosjean.

Räikkönen ylsi parhaimmillaan yhden minuutin ja 19,426 sekunnin aikaan, joka oli päivän viidenneksi nopein. Suomalainen ajoi yhteensä 114 kierrosta päivän aikana.

Valtteri Bottas ajoi parhaimmillaan yhden minuutin ja 20,127 sekunnin ajan. Suomalainen otti tuntumaa uuteen W10-kilpakoneeseensa 69 kierroksen verran.

Kimi Räikkösen uuden auton erikoisuus kiinnitti katseet julkistustilaisuudessa: ”Hämmästyttävä”

>>> Liverpoolin voitolle jättikerroin 50,00 Napolia vastaan – lyö veto nyt!