David Coulthard otti radalla monta kertaa yhteen Michael Schumacherin kanssa. Skotti muistelee F1-sarjalle taistoa, jolloin keskisormi heilahti.

Tapahtumapaikkana oli Ranskan GP, vuosi 2000. Sarjan kärkitalleissa Ferrarilla ja McLarenilla kisanneen kaksikon historia sisälsi jo ennestään lukuisia kolinoita. Kaudella 1998 kaksikko oli kolistellut sekä Argentiinassa että kuuluisalla tavalla Belgiassa. Aiemmat kärhämät kuplivat lähtövalojen sammuessa.

Historia: Michael Schumacherin rakettimainen nousu huipulle oli vähällä jäädä toteutumatta

Kakkosruudusta paremman lähdön saanut Coulthard joutui nostamaan jalan kaasulta paalumies Schumacherin torpattua hänet tylysti lähtökiihdytyksessä tavaramerkkiblokillaan.

Myöhemmin kisassa Coulthard pääsi yrittämään ohitusta saksalaisesta. Schumacher ajatti skotin todella leveäksi tiukassa hiusneulanmutkassa. Tästä ”DC” ei pitänyt, vaan hän toi ilmi mielipiteensä Schumacherista nostamalla kätensä ylös keskisormi pystyssä.

SuomiF1-sivuston toimittajat muistelevat Schumia

Paria kierrosta myöhemmin Coulthard onnistui. Lopulta hän ajoi kilpailun voittoon ennen tallikaveriaan Mika Häkkistä, Schumacherin joutuessa keskeyttämään tekniikkaongelmiin.

Katso Coulthardin muistelu tapahtumista alta tai tästä.