Ferrari kehuskeli Kimi Räikkösen korvanneen Leclercin saavutuksilla – tilastoja kaunisteltu

© Kuva: Getty Images

Ferrarilla ensi kaudella kisaava Charles Leclerc kantaa niskassaan hurjat paineet. Monacolaisnuorukainen omaa kuitenkin aiempien meriittiensä puolesta erinomaisen tulevaisuuden.

21-vuotias Leclerc nousi Ferrarille jo toisella F1-kaudellaan. Viime vuonna mies säväytti keskikastin Sauberilla, napsien ison tukun pisteitä. Sija 13 loppupisteissä ei ole sitä, mitä Leclerc saavutti alemmissa luokissaan.

Edellisen kymmenen vuoden aikana Leclercin palkintokaappiin on kertynyt peräti kahdeksan eri mestaruutta. Kirkkaimpina näistä ovat F1-sarjan kasvattiluokkien F2:n ja GP3:n tittelit. Lisäksi sarjamestaruuksia tuli kartingista.

Ferrari julkaisi koostamansa listan Twitterissään. Kiusalliseksi listan tekee kuitenkin se, että Leclercin saavutuksia on siloiteltu. Tekstissä mainitaan, etteikö Leclerc olisi koskaan sijoittunut toista sijaa heikommin mestaruussarjaksi. Kaudella 2015 hän oli Euroopan F3-sarjasa neljäs. Ferrarin listalle on nostettu kuitenkin saman  vuoden Macaon GP:n kakkossija.

Juuso Taipale
Twitter: @JuusoTaipale