F1-pomo harmitteli entisten menestystallien kriisejä – ”F1:ssä ei anneta armoa”

© Kuva: Getty Images

F1-sarjan moottoriurheilujohtajan Ross Brawnin mukaan takavuosien kestomenestyjien Williamsin ja McLarenin tippuminen kuninkuusluokan vaarattomampaan kastiin kertoo lajin säälimättömän nopeasta kehityksestä.

Formuloissa mikään ei ole taattua. Mitä mahtavinkin dynastia saattaa tulla karuun päätökseen teknisen kehityksen viilettäessä ohi aivan silmänräpäyksessä.

Kyseisen kohtalon ovat saaneet kokea perinteikkäät brittitallit Williams ja McLaren.

Maailmanmestaruuksia aikoinaan haalineet tallit ovat nykyisin kuin varjo entisestään.

Kummankin korpivaelluksissa on yhtäläisyyksiä – tallit ovat eläneet pitkään jatkuvassa muutostilassa.

– Williams ja McLaren ovat menneet muutosten läpi ja kestää aina hetken, kunnes pöly laskeutuu. Ne ovat loistavia talleja upeilla historioilla, mutta valitettavasti F1 ei pahemmin kumartele historiaa. Se kunnioittaa vain sitä, mitä radalla tapahtuu, Brawn harmitteli Autosportin haastattelussa.

Viidesti F1-mestaruuden putkeen voittaneen Mercedeksen vakaus on sen sijaan aivan toista luokkaa.

– Mercedeksellä on edelleen samat ihmiset, jotka löysin siellä vuonna 2007. Siinä on enemmän kuin kymmenen vuotta vakautta. Se on niin tärkeää, Brawn korosti.

– Haluaisimme kovasti näiden tallien [Williamsin ja McLarenin] palaavan kilpailulliseen asemaan, sillä ne ovat mahtavia talleja ja brändejä. Formula 1:ssä ei kuitenkaan tunneta armoa. Jos et tee ensiluokkaista työtä, se nähdään sunnuntaisin, F1-jehu totesi.

Lähde: Autosport