F1-kuskin nousu karmeasta suvannosta hämmensi tallipomoa: ”Sanoi vain löytäneensä ”avaimen”

© Kuva: Getty Images

Useamman osakilpailun viime vuoden alussa pisteettä tuskailleen Romain Grosjeanin äkillinen paluu parempaan ajovireeseen jäi mysteeriksi jopa Haasin tallipäälikölle Günther Steinerille.

Ranskalaiskuljettaja oli pahoissa vaikeuksissa kauden alussa. Onnistumisia ei tahtonut tulla millään, eikä Haasin auton tekniikkakaan vaikuttanut suostuvan yhteistyöhön.

Lopulta Grosjean kuitenkin kiipesi ulos kuopastaan ja palasi pistekantaan. Kauden loppuosa sujuikin Haas-pilotilta melko mallikkaasti.

Grosjean ei osannut kertoa itsekään, mistä turhauttava korpivaellus johtui.

– En tiedä, minulla ei ole siihen vastausta. Kaikki oli kiinni ”avaimesta”. Kun hänelle puhui asiasta, puhu avaimesta. Hän hukkasi avaimen ja löysi avaimen, Steiner sanoi Motorsportille.

– En tiedä, mikä se on. Hän vain sanoi: löysin taas avaimen. Sitten kaikki oli taas hyvin, tallipomo hämmästeli.

Vaikka ranskalaisen suoritukset olivat ajoittain suorastaan onnettomia, ei Steiner ryhtynyt paineistamaan kuljettajaansa liikaa. Tallipamppu päätti suhtautua ongelmaan ratkaisuhakuisesti.

– En ajatellut koskaan negatiivisella tavalla sitä, ettei hän löytäisikään sitä [virettään]. Se oli enemmänkin niin, että miten voin auttaa häntä palaamaan sille tasolle, josta me hänet tunnemme, Haas-johtaja kertoi.

Lähde: Motorsport