Formula 1:n moottoriurheilujohtajan Ross Brawnin mukaan F1-tallit ovat tänä päivänä reilusti ammattimaisempia ja tehokkaampia organisaatioita kuin koskaan aiemmin.

Autourheilun kuninkuusluokka on kulkenut pitkän tien ansaitakseen asemansa.

Yhden äveriään sijoittajan ja muutaman mekaanikon harrastetalleista on tultu todella kauas.

Nykyisin F1-tallit ovat kymmenien miljoonien budjeteilla porskuttavia jättiyhtiöitä, jotka työllistävät satoja eri alojen huippuammattilaisia.

Vuosikausien ajan formuloiden kehitystä aitiopaikalta seurannut Brawn on kokenut sarjan kehityksen olleen hurjaa katseltavaa.

– Tallit ovat ammattimaisempia kuin ne ovat koskaan olleet. Ne ovat paremmin rahoitettuja. Vaikka me valitamme aina rahan puutetta, samaa on sanottu jo 30 vuoden ajan, brittikonkari sanoi GP Blogille.

– Tulonjaon kanssa on ongelmia, kuten kaikki tiedämme. Se on suuri ongelma. Yleisesti ottaen jopa kaikista köyhinkin talli on kuitenkin rikas verrattuna vanhoihin aikoihin, Brawn vakuutti.

Sarjan vaurastuminen on johtanut yhä nopeampaan ja ällistyttävämpään kasvuun.

– Laji kasvaa entisestään kaupallisesti ja se jatkaa myös teknistä kasvuaan. Se on johtanut mitä fantastisimpaan ammattimaiseen insinöörityöhön, jollaista ei ole nähty ikinä aiemmin, Brawn intoili.

Lähde: GP Blog