Kuudenneksi vikkelimmän ajan Monte Carlon MM-rallin viidennellä erikoiskokeella kellottanut Jari-Matti Latvala oli tyytyväinen vauhtiinsa. Esapekka Lappi tuskaili renkaidensa hallinnan kanssa.

Latvala sai yllytettyä Yariksensa väkevään kyytiin viidennen erikoiskokeen alussa. Etapin loppupäässä suomalainen jäi kuitenkin kärjen vauhdista 2,9 sekuntia jälkeen.

Aiemmilla pikataipaleilla haparoinut Toyota-kuski oli kuitenkin hyvillään nopeamman vireen löydöstä.

– Viimein saimme hyvän vedon. Meillä oli nyt täällä oikea rengasvalinta. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun minulla oli rauhallinen olo auton kanssa. Jätkien nuotit olivat myös todella hyviä, Latvala hehkutti WRC:lle.

Citroen-debyyttinsä Monte Carlossa tehnyt Lappi ei taas ollut täysin samalla aaltopituudella autonsa kanssa.

Rengasvalinta pakotti välttelemään riskejä. Lopulta pieksämäkeläinen jäi tallitoveristaan Sebastien Ogierista jopa 15,9 sekuntia jälkeen.

– Ei ollut missään tapauksessa ideaali tilanne renkaiden kanssa, mutta sen kanssa on vain elettävä. Se on aika normaalia. Auton kanssa pärjään ihan hyvin, mutta Seb tekee loistavaa jälkeä. Viime etapilla painoin täysillä ilman riskiä, mutta tällä [etapilla] en halunnut ottaa riskiä, Lappi kommentoi.

Fordin suomalaiskuski Teemu Suninen koki viidennen etapin olosuhteet haastaviksi.

– Olosuhteet muuttuvat aika paljon, siellä on muutamia jäisiä mutkia, mutta tie on kuivumassa, Suninen analysoi.