Red Bullin tallipomo Christian Horner heittää viimeisen sivalluksen Renaultin suuntaan kaksikon teiden erkaannuttua ensi kaudeksi.

V6-aikakausi on ollut myrskyinen, ja välirikko tapahtui ensimmäisen kerran jo 2015. Tuolloin Red Bull oli kuitenkin pakotettu jatkamaan Renaultin kanssa vaihtoehtojen puutteessa. Ensi vuonna talli vaihtaa Hondaan, joka vauhditti päättyneellä kaudella Toro Rossoa.

Red Bull -leiri on kritisoinut toistuvasti Renaultia epäluotettavista ja tehottomista moottoreista, eikä ranskalaismerkki ole jäänyt paljoa pekkaa pahemmaksi omissa piikittelyissään.

Yhteistyön päätyttyä Horner käy lävitse syitä, miksi yhteistyö Renaultin kanssa ei sujunut.

– Kaikki kunnia kenelle se kuuluu. Meksikossa, Itävallassa ja Kiinassa he toimittivat meille voittoon kykenevän voimanlähteen. Olen varma, että Renaultin F1-työntekijät tekevät parhaansa ja paiskivat kovasti hommia, mutta uskon heitä kohdellun kaltoin tallin johtoportaan puolesta, Horner toteaa Autosportille.

Luotettavuus- ja kehitystyön ongelmat olivat Hornerin mukaan pitkälti seurausta siitä, ettei Renault toimittanut tarpeellisia resursseja työntekijöille.

– Liian usein tilann oli se, että osia täytyi ottaa vanhoista koneista. Se on ollut homman nimi koko hybridi-aikakauden. Se ei voi olla vaikuttamatta suorituskykyyn.