Formula ykkösten kaksinkertainen maailmanmestari Mika Häkkinen sai sunnuntaina osakseen komean kunnianosoituksen, kun hänelle myönnettiin elämäntyöpalkinto Autosport Awardsissa.

Häkkisen ensimmäisestä MM-tittelistä tulee tänä vuonna kuluneeksi tasan 20 vuotta. 20 osakilpailuvoittoa komealla urallaan napannut Häkkinen vastaanotti palkinnon autourheilumaailman yhdessä suurimmista juhlallisuukista aplodein saattelemana.

Häkkinen kertasi hienoa uraansa juhlapuheessaan.

– 20 vuotta sitten elin mahtavaa aikaa. Urani ensimmäiset vuodet Lotuksella olivat ylä- ja alamäkeä. Sitten liityin McLarenille, ja myös siellä sama homma jatkui. Mutta minulla on paljon hyviä muistoja tuolta ajalta, Häkkinen kertoi.

Suomalainen kävi useita jännittäviä kamppailuja lajilegenda Michael Schumacheria vastaan. Suomalaiselta kysyttiin myös mietteitään saksalaisesta.

– Parhaat muistoni ovat ne, kun näin hänet peileistäni! Hän oli totisesti erinomainen kuljettaja. Moottoriurheilussa on aina ollut erilaisia persoonia, mutta Michael oli kuljettaa, joka keskittyi jokaiseen pieneenkin yksityiskohtaan parantaakseen omaa ja autonsa suorituskykyä.

Häkkinen on tutustunut myös Michaelin poikaan Mick Schumacheriin.

– Olen tavannut hänet pari kertaa. Toivotavasti hän seuraa isänsä menestykkäitä jalanjälkiä.