Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff myönsi kärkivastusten Ferrarin ja Red Bullin paine tuoneen tallille aiempaa enemmän henkistä ja fyysistä stressiä. Rasituksen sietäminen teki kaudesta koko tallille äärimmäisen rankan koitoksen.

F1-sarjan MM-taistelu oli virkistävän tiukkaa varsinkin kauden lopussa. Ferrari näytti päihittävän hallitsevan mestarin Mercedeksen useampana viikonloppuna ärhäkällä vauhdillaan.

Kauden keskivaiheilla Ferrari alkoi kuitenkin tipahtaa saksalaisten kelkasta. Lewis Hamilton pääsi venyttämään MM-johtoaan Sebastian Vetteliin tuntuvasti.

– Tänä vuonna meillä oli paljon ylä- ja alamäkiä. Missään vaiheessa ei ollut selvää, että automme oli tarpeeksi hyvä mestaruuteen. Meillä oli kahden tai kolmen kisan voittoputki ja sitten Ferrari palasikin taas, Wolff sanoi Autosportille.

Juuri, kun Mercedeksen leirissä ehdittiin hengähtää hetki pakkaa sekottamaan ilmaantui jälleen Red Bull.

Vaikka Hamilton ehtikin varmistaa kuskien mestaruutensa jo Meksikon GP:ssä, aiheuttivat vakuuttavan nopeat Max Verstappen ja Daniel Ricciardo kärkitallille harmaita hiuksia aivan vuoden loppuun saakka.

– Kauden lopussa kimpussamme olikin yhtäkkiä Red Bull. Tämän fyysisen stressin lisäksi meillä oli henkistä stressiä, jonka vuoksi kausi oli erittäin vaikea, Wolff taivasteli.

Lähde: Autosport