Formula ykkösten tämän kauden maailmanmestari Lewis Hamilton on ajautunut kohuun sanomisiensa vuoksi. Mielensä ovat pahoittaneet britin kotikylän Stevenagen asukkaat.

Hamilton sijoittui toiseksi BBC:n järjestämässä brittien vuoden urheilija -äänestyksessä. Gaalassa esiintynyt Hamilton lipsautti lavahaastattelussaan lauseen, jonka Hamilton tajusi itsekin välittömästi harkitsemattomaksi.

– Perheellemme oli unelma saavuttaa jotakin erilaista ja päästä pois slummeista.

Välittömästi virheensä tajunnut Hamilton yritti vielä pelastaa tilanteen korjaamalla, ettei asuinalue sentään mikänä slummi ole, mutta vahinko oli jo syntynyt.

Hamiltonin raju sanavalinta aiheutti kohun saarivaltakunnassa, sillä Hamiltonin kotitalo, samoin kuin Stevenagen kaupunkikin, on kaikkea muuta kuin slummimainen. Peribrittiläinen, 80 000 asukkaan kaupunki oli aikoinaan jopa yksi maan parhaista asuinalueista.

Kaupunkilaiset ovat pahoittaneet mielensä Hamiltonin sanavalinnasta. Myös moni on paheksunut britin slummi-sanan käyttöä, sillä Hamiltonin lapsuuden olosuhteet ovat kaukana aidosta slummista.

Hamiltonille on sattunut ja tapahtunut aiemminkin. Vuosi sitten hän joutui kohuun naureskeltuaan nuorelle siskonpojalleen, joka oli pukeutunut mekkoon. Hamilton päätyi poistamaan koko tuohonastisen Instagram-tilinsä sisällön.

Miehen postaukset aiheuttivat hämminkiä myös kauden aikana, kun hän antoi ymmärtää epäilevänsä Ferrari-kuskien törmäilevän tarkoituksella häneen. Hamilton joutui jälleen kerran vetämään sanojaan takaisin myöhemmin.