Sauberin toisena kisakuljettajana Kimi Räikkösen rinnalla ensi kaudella toimiva Antonio Giovinazzi on ajanut urallaan vasta kaksi GP-starttia, mutta kokemattomaksi italialaista ei voi kuvailla.

Ferrarin juniorikuljettajana toiminut Giovinazzi pääsu testaamaan sveitsiläistallin kalustoa tämän kauden aikana lukuisissa perjantaiharjoituksissa, mutta vielä enemmän hän on oppinut F1-auton saloja Ferrarin tehtaalla Maranellossa.

Giovinazzi toimi italialaistallin vara- sekä simulaattorikuljettajana. Kun vielä takavuosina tallit ajattivat kolmansia kuljettajiaan testiradoilla ympäri maailmaa, tapahtuu sama nykyisin simulaattorin avulla. Ja virtuaalimaailmassa Giovinazzi on kunnostautunut toden teolla.

Motorsport-totalille antamassaan haastattelussa Giovinazzi paljasti ajaneensa pelkästään viime vuonna Ferrarille hurjat 75 00 kilometriä simulaattorilla. Tämän vuoden määrää mies ei paljasta, mutta summa liikkunee samoissa lukemissa.

– Vaikka en ajanutkaan oikeaa autoa, auttoi se minua oppimaan sellaisen ajamista. Opin lisäksi. millaista palautetta insinööreille tulee antaa, Giovinazzi kertoo.