Kimi Räikkösen korvaaja säikähti ja yllättyi F1-sarjan eroavaisuuksista aiempiin sarjoihinsa

© Kuva: Getty Images

Charles Leclerc on käynyt lävitse F1-debyyttikautensa tuntoja Autosportille. Monacolaisen rakettimainen nousu kulminoitui Ferrari-sopimukseen ensi kaudeksi, mutta ennen sitä mies oppi F1-maailman lainalaisuudet Sauberilla.

Leclerc keräsi kauden aikana 39 MM-pistettä. Jatkuvasti parantuneet otteet saivat Ferrarin palkkaamaan miehen ensi kauden toiseksi kisakuljettajakseen Sebastian Vettelin rinnalle. Alemmissa sarjoissa kovaa tulosta tehneestä Leclercistä odotetaan seuraavaa lajin supertähteä.

F1 on oma maailmansa, ja huolimatta kasvattiluokkien mestaruuksistaan Leclerc myönsi hänellä olleen opittavaa alkuvuodesta.

– Alussa kaikki oli hyvin erilaista ja jopa pelottavaa, sillä minun täytyi puhua todella monelle ihmiselle, ja kaikkea sanomisiani analysoidaan tarkasti, Leclerc kertoo.

Leclerc kertoo kuitenkin tottuneensa uudenlaiseen työskentelytapaan nopeasti.

– Palautteenanto on paljon yksityiskohtaisempaa, koska taustavaikuttajia on niin paljon. Alemmissa luokissa minusta ja autostani huolehtii vain yksi tai kaksi henkilöä. Lähestymistavan täytyy olla siis erilainen, ja siihen kesti hetki tottua.

Toinen totuttelua vaatinut asia oli kilpailun kesto.

– Muistan ajatelleeni alkukaudesta kilpailujen olevan todella pitkiä. Parinkymmenen kierroksen jälkeen ajattelin tämän loppuvan pian, mutta sitä jatkuikin vielä 40 kierrosta.