Entisen F1-sarjan johtajan Bernie Ecclestonen mielestä Ferrari ei suosinut Sebastian Vetteliä tarpeeksi MM-haastossaan uhraten liikaa apua Kimi Räikköselle.

Ecclestone täräytti tuoreessa Autobildin haastattelussa julkean arvion italialaistallin kuskipolitiikasta.

Pitkäaikaisen formulapomon mukaan Vettel sai talliltaan liian vähän tukea yrittäessään haastaa Lewis Hamiltonia maailmanmestaruudesta.

Suomalaisfanien mieleen väite kuulostaa epäilemättä varsin äimistyttävältä, sillä Räikkönen joutui päästämään saksalaiskollegansa useaan otteeseen ohitseen kilparadoilla tallimääräyksien myötä.

Ecclestone perusteli Vettelin hävinneen mestaruusväännön Ferrarin strategisen virheen vuoksi. Hamilton taas ajoi formulakonkarin mukaan mestaruuteen tallinsa tuen voimin.

– Lewis oli mahtava tänä vuonna, mutta hänellä oli myös tallinsa täysi tuki. Samaa ei voida sanoa Sebastianin osalta. Ulkopuolelta sai kuvan, että Ferrari teki enemmän Kimin kuin Sebastianin eteen, F1-konkari täräytti.

– Sebastian on uhri, eikä syyllinen [MM-häviöön]. Jos Vettelillä olisi ollut samanlaista tukea kuin Lewisilla, olisi hänkin ollut mestari tänä vuonna. Tallin on vahvistettava tähtikuskiaan, eikä heikennettävä häntä, Ecclestone latasi.

Lähde: Autobild