Ferrarin vuosikymmenten poissaolo päättymässä- hyperautot palauttamassa italialaismerkin takaisin kestävyyskilpailuihin

© Kuva: Getty Images

Ferrari on palaamassa takaisin kestävyyskilpailuihin omana tehdastallinaan. Racer.comin tietojen mukaan italialaismerkki on liittymässä mukaan WEC-sarjaan uusien ”hyperautojen” aikakaudella.

Kestävyyskilpailuiden MM-sarja on muuttamassa pääluokakseen nykyisten prototyyppien sijasta kilpureita, jotka nojaisivat enemmän normaaleihin katuliikenteessä nähtäviin auomerkkien lippulaivoihin. Sääntömuutosten myötä monet urheilu- ja superautoja valmistavat automerkit ovat olleet kiinnostuneita kilpailemaan luokassa, jonka autoilla ratkottaisiin jatkossa muun muassa Le Mansin 24 tunnin ajon voitto.

Racer.comin tietojen mukaan Ferrari on yksi mukaan lähtijöistä. Merkki on ollut vahva taustavaikuttaja hyperautojen sääntöjä laadittaessa. Päätökset ovat ilmeisesti mieleen, sillä Ferrari on liittymässä mukaan tehdastallina WEC-sarjaan kaudeksi 2020-21.

Samalla päättyisi vuosikymmeniä kestänyt poissaolo Le Mansissa. Ferrari on voittanut legendaarisen kestävyyskilpailun yhteensä yhdeksän kertaa, edellisen voiton ollessa tosin vuodelta 1964. Vuoden 1973 jälkeen talli teki päätöksen vetäytymisestä tehdastallina kaikista muista sarjoista paitsi formula ykkösistä, ja päätös on pitänyt tähän päivään saakka.

Ferrarit ovat toki tuttu näky Le Mansissa edelleen. Esimerkiksi tallin virallisena kuljettajana ajava Toni Vilander on juhlinut AF Corsen ajattamilla Ferrareilla luokkavoittoa pariinkin otteeseen.