Ferrarin ensi kauden F1-autosta lisätietoja – luvassa muutoksia

© Kuva: Getty Images

Italialaislehti La Gazzetta dello Sport on onkinut tietoonsa Ferrarin ensi kauden auton teknisiä ominaisuuksia.

Helmikuun 15. päivä lanseerattava uusi auto on hiottu versio tämän vuoden SF71H-autosta. Kilpuriin ei olla lähdetty tekemään radikaaleja uudistuksia Mercedeksen mestaruusputken katkaisemiseksi, vaan suunnittelussa on keskitytty hiomaan etua tuoneita ominaisuuksia ja karsimaan ongelmakohtia.

Muutosta tapahtuu auton jäähdytyksessä sekä pohjaratkaisussa. Jälkimmäisen tarkoitus on saada diffuusorista enemmän irti. Myös ulkoisesti autoa yritetään tehdä aiempaa sirommaksi aerodynaamisia etuja ja parempaa jäähdytystä hakien.

Ferrarin voimanlähde oli päättyneellä kaudella erittäin kilpailukykyinen suhteessa Mercedekseen. Ensi kautta ajatellen talli hakee lisää tehoja polttomoottoristaan sekä parempaa lämpöenergian haltuunottoa hybridivoimanlähdettään silmällä pitäen.

Ferrarin kuljettajina ajavat ensi kaudella Sebastian Vettel ja Charles Leclerc. Viime kaudella valmistajien sarjassa toiseksi sijoittunut talli voitti kuusi osakilpailua keräten 571 MM-pistettä.