F1-sarjan yllättäjätalli yllättyi jopa itsekin suoritustasostaan

© Kuva: Getty Images

Formula ykkösten valmistajien sarjassa peräti viidenneksi sijoittunut Haas yllättyi itsekin päättyneen kauden suoritustasostaan. Tallijohto oli mielissään siitä, miten hyvin autoilla pystyttiin taistelemaan keskikastin kärkisijoista.

Romain Grosjean ja Kevin Magnussen olivat useina kisaviikonloppuina taistelemassa hyvistä pistesijoituksista, ja loppupisteissä kuskikaksikko kuittasikin Haasille viidennen sijan. Renault pääsi edelle lopulta niukasti, mutta paremmalla tuurilla amerikkalaitalli olisi voinut jopa lyödä ranskalaisen tehdastallin ja olla sarjapisteissä neljäs.

Tallipomo Günther Steiner kehuu koko tiimin hyvää työnjälkeä.

– Uskon meidän yllättäneen monet ihmiset vauhdillamme. Yllätimme jopa tavallaan itsemme. Tavoittelimme kuudetta sijaa, olimme viidensiä. Joten kyllä, siinä mielessä olemme yllättyneitä, Steiner kertoo Autosportille.

Steiner ottaa hyvän sijoituksen kuitenkin avosylin vastaan. Kausi oli tallille vasta kolmas F1-sarjassa.

– Tämä on kilpaurheilua, ja olisimme halunneet parantaa. Neljäs sija olisi ollut otettavissa, joten yritämme sitä vuoden päästä.