Formula 1:n moottoriurheilujohtaja Ross Brawn kokee, että espanjalaiskuski Fernando Alonso ei saanut pitkästä F1-urastaan parasta mahdollista irti.

Alonso lopetti ainakin toistaiseksi F1:ssä tähän kauteen. Espanjalaisen saldoksi jäi kuitenkin kaksi maailmanmestaruutta, jotka molemmat tulivat Renaultilla perättäisinä vuosina 2005 ja 2006.

– En usko, että Fernando on saavuttanut niin paljoa kuin hän olisi lahjoillaan ansainnut. Osittain sen takia, koska hän ei tuntunut koskaan olevan oikeassa paikassa oikeaan aikaan, Brawn sanoo AS:n haastattelussa.

Alonso lähti urallaan Renaultilta McLarenille kaudelle 2007, mutta tallin sisäisten ongelmien takia mestaruustaistelu myös kärsi, ja Kimi Räikkönen vei maailmanmestaruuden pisteen erolla. Tämän jälkeen hän palasi Renaultille kahdeksi kaudeksi. Talli ei ollut kuitenkaan enää espanjalaisen mestaruusvuosien loistossa.

Kaudelle 2010 hän siirtyi Ferrarille, mutta Sebastian Vettel ja Red Bull dominoivat sarjaa seuraavat neljä kautta. Heidän dominanssin päätyttyä sarja siirtyi turbohybridimoottorien, jotka ovat olleet Mercedeksen dominointia. Alonson viimeiset vuodet ovat olleet selviytymistaistelua heikolla McLarenilla.

– Me tulemme kaipaamaan häntä. Erityisesti hänen tallikaverinsa ja kilpailijansa, koska kaikki tietävät, miten tärkeää on taistella kovaa vastustajaa vastaan, Brawn toteaa.

Lähde: gpblog.com