Kakkossijansa Abu Dhabissa pitovaikeuksiin ja ajovirheisiin menettänyt Valtteri Bottas kirosi C Morelle koko kauden häntä seurannutta epäonnea.

Nastolaistähden aika-ajot menivät lauantaina nappiin. Mies ampaisi ”hopeanuolellaan” komeasti toiseen lähtöruutuun oikeuttavan ajan.

Vaikka Bottas piti toisesta sijastaan kiinni pitkään myös sunnuntain kilpailussa, iski epäonni jälleen kerran.

Suomalaisen renkaat alkoivat kulua pahasti ja yhtäkkiä renkaissa ei ollutkaan palkintosijan puolustamiseen vaadittavaa pitoa. Bottas hävisi puolustustaistelun Max Verstappenille, jonka autoon hän törmäsi vielä mutkakamppailussa.

Ohi painelivat myös Daniel Ricciardo ja Sebastian Vettel. Yhtäkkiä suomalainen olikin tipahtanut jo viidennelle sijalle, mikä jäi miehen lopulliseksi saaliiksi Abu Dhabista.

– Tämä ei ollut todellakaan sitä, mitä halusimme, Bottas huokaisi C Moren haastattelussa.

– Täytyy tutkia, oliko vika jarruissa vai olivatko ne omia mokia. Harmi sinänsä, sillä vauhtini oli ihan hyvää, nastolalainen harmitteli.

Kaudesta Bottakselle jäi kokonaisuutensa suuhun erittäin hapan maku. Koko vuoden piinannut epäonni pilasi jatkuvasti useita voiton saumoja ja palkintokorokesijoja.

C Moren tiedustellessa arviota kaudestaan Bottas ei löytänyt paljon positiivista sanottavaa.

– Meni päin sitä itseään tämä kausi. Turhahan sitä on miettiä sen enempää. Mieluummin miettii tulevaa kuin menneitä. Loma tekee kyllä ihan hyvää, kun sinne asti ehtii, Mercedes-pilotti sanoi.

Lähde: C More