Valtteri Bottas harjoitusten nopein ja ahkerin kuljettaja

© Kuva: Getty Images

Valtteri Bottas piti pirteästi nopeinta vauhtia Brasilian GP:n toisissa vapaissa harjoituksissa. Mercedeksen suomalaiskuski oli paitsi nopea, myös ahkera.

Ajan 1.08,846 parhaimmallaan ajanut suomalainen urakoi radalla lähes 50 kierrosta, eniten kaikista kuljettajista. Mercedekselle harjoitus oli onnistunut, sillä Lewis Hamilton oli toinen vain kolme tuhannesosaa tallikaveristaan.

Sebastian Vettel oli seitsemän sadasosaa Bottas hitaammalla ajalla kolmas, mutta Ferrarin huolena näyttäisi olevan kova rengaskuluma. Vettelin auton rengas meni pahaan kuntoon huomattavasti Mercedestä nopeammassa ajassa.

Kimi Räikkönen oli kuudes. Kolmen kärkitallin autot vaikuttaisivat olevan tiukassa nipussa, sillä Räikkönen jäi maanmiehestään vain kuusi kymmenystä.

Renaultin Nico Hülkenberg rikkoi autonsa ajettuaan rajusti ulos radan viimeisestä mutkasta ulos kiihdytettäessä. Saksalaiskuljettaja liukui leveäksi ja vauhdilla kaiteeseen, rikkoen oikean puolen autostaan täysin. Kuljettaja selvisi vammoitta, mutta harjoitukset keskeytettiin hetkiseksi siivousoperaation ajaksi.