Valtteri Bottakselle päättynyt F1-kausi oli armoton pettymys. Mercedeksen suomalaiskuljettaja sai samalla ”kunnian” varsin kyseenalaiseen tilastoon.

Kahdesta paalusta ja kahdeksasta podiumista huolimatta Bottas jäi tämän kauden MM-sarjassa tyystin ilman voittoja. Tämän tilastoharmittavuuden seurauksena hänestä tuli MM-sarjaa vuodesta 2014 hallinneen Mercedeksen ensimmäinen kuljettaja, joka ei ole pystynyt nappaamaan voittoa kauden aikana V6-aikakaudella.

Bottaksen lisäksi kaksi muuta kyseisellä ajanjaksolla olevaa kuljettajaa ovat Lewis Hamilton ja Nico Rosberg. Kaikki tittelit viimeisen viiden vuoden aikana vienyt talli on nauttinut voitoista jokaisena vuonna. Kaudella 2018 Bottaksen nollatulosta vastaan Hamilton ajoi niitä 11 kappaletta.

Bottaksen puolustukseksi on kuitenkin syytä muistaa miehen Azerbaizhanissa kärsimä epäonni, jolloin rengasrikko riisti voiton toiseksi viimeisellä kierroksella. Voitto olisi ollut tarjolla myös Venäjällä, mutta tuolloin Mercedes käski suomalaista päästämään Hamiltonin edelleen. MM-taiston kannalta tämä oli lopulta turha peliliike.

Voitto oli enemmän tai vähemmän tarjolla myös Bahrainissa, Kiinassa, Isossa-Britanniassa ja Saksassa.