Mercedeksen tallipäällikön Toto Wolffin mielestä F1-sarjan pitäisi lähettää Pirellille uusi tilaus renkaista, joiden avulla kuskit voivat seurata toisiaan lähempää.

Kaikki kuljettajat pitivät Brasilian kisaviikonloppuna palaverin Pirellin kanssa, jossa pureuduttiin kuskien huoliin renkaista.

F1-kuskit halusivat kertoa rengastoimittajalle yhteen ääneen nykyrenkaiden kuluvan aivan liian nopesti. Ongelma oli erityisen paha Meksikon ja Venäjän kisoissa, joissa renkaita jouduttiin säästelemään räikeästi vauhdista tinkien.

– Luulen, että Pirellillä oli hyvä tapaaminen kuskien kanssa. Olemme ilmaisseet tukemme Pirellille, sillä heillä ei ole helppo tehtävä. Olemme kuitenkin viime vuosina vain yksinkertaisesti pyytäneet vääriä asioita heiltä, Wolff sanoi Racefansille.

– Olemme pyytäneet yhä kevyempiä ja pehmeämpiä seoksia saadaksemme enemmän renkaiden kulumista ja varikkopysähdyksiä. Fiksuimmat strategikot ovat huomanneet, että nopein kisavauhti riippuu noiden renkaiden hallinnasta. He yrittävät silti päästä yhden tai kahden pysähdyksen taktiikkaan. Se on siis ollut aivan väärä suunta, tallipomo harmitteli.

Lähde: Racefans