Sauberin tallipomo Frederic Vasseur uskoo Ferrarille siirtyvän kuskinsa Charles Leclercin saavan ensi vuonna niskaansa valtavat paineet.

Monacolaisnuorukaiselta odotetaan paljon. Miehen ajolahjoja on hehkutettu koko vuoden ajan, vaikka hänen tuloksensa ovat olleet Sauberin ratissa ymmärrettävän vaihtelevia.

Ferrarilla kuskilupauksella on täytettävänään suuret saappaat Kimi Räikkösen väistyessä nuoren talentin tieltä.

Sauber-jehu Vasseur uskoo Leclercin joutuvan kärsimään ankarien Räikkös-vertauksien lisäksi toistuvia vertauksia Lewis Hamiltoniin, joka ajoi maailmanmestariksi jo toisena F1-kautenaan. Tallipomo ei kuitenkaan pidä vertausta reiluna.

– Ensi vuonna hänellä on kova paine Lewista vastaan. En vertaa itse Charlesia hänen kaltaisiin kuskeihin. Ensinnäkin yli kymmenen vuotta sitten Lewis ajoi McLarenilla ja he olivat MM-haastajia. Siinä on iso ero, vaikka näyttämö on sama, Vasseur muistutti Planet F1:n haastattelussa.

– Kun Charles liittyi meidän talliimme, olimme lähtöruudukon perällä. Hänen lähestymistapansa oli siis täysin erilainen. On paljon helpompi aloittaa Sauberilla.

– Hän oli aluksi hieman vaikeuksissa, mutta askel askeleelta hänen vauhtinsa alkoi olla nopeampaa ja hän kehittyi paljon, Vasseur kehui.

Lähde: Planet F1