Renaultin kauden päätteeksi jättävä Carlos Sainz haluaa päättää kautensa hyviin tuloksiin. Espanjalainen ei ole myöskään paikkansa vieneelle Daniel Ricciardolle.

Red Bull -kuski Ricciardo ilmoitti kaikki yllättäneen siirtonsa Renaultille kesätauolla. Sainz ei jäänyt voivottelemaan tilannettaan, vaan hän aloitti neuvottelut McLarenin kanssa, varmistaen sopimuksensa nopeasti.

Red Bullin junioriohjelman kautta sarjaan tullut Sainz on tätä nykyä käytännössä katkaissut suhteensa energiajuomamerkkiin, sillä Ricciardon tilalle Red Bull valitsi hänen sijastaan Pierre Gaslyn.

Tästä huolimatta Sainz ei ole katkera yhdellekään osapuolelle.

– Ette tule kuulemaan minun sanovan mitään pahaa Renaultin ja Ricciardon sopimuksesta. Ainoa harmi heidän sopimuksessaan on se, etten saanut enemmän aikaa paremmille tuloksille. Mutta joskus elämässä käy näin. Renaultilla ollaan varmasti myös tyytyväisiä, että käytän heidän moottoreitaan ensikin vuonna McLarenilla, Sainz toteaa Autosportille.

Loppukauden osalta sävelet ovat selvät.

– Sopimusuutisten jälkeen olisi ollut helppo ajatella, ettei loppukaudella ole enää väliä. Mutta minä haluan jättää itsestäni mukavan muiston Renaultille, ja olen löytänyt valtavasti motivaatiota kesätauon jälkeen, sillä haluan päättää kauden hyviin tuloksiin.

Espanjalaiskuski on tällä hetkellä sarjapisteissä sijalla 12 45 pisteellä. Tallikaveri Nico Hülkenberg on seitsemäs kerättyään 69 pistettä.