Ferrarin kokeneempana kuljettajana ensi kaudella toimiva Sebastian Vettel odottaa hänen uuden tallikaverinsa Charles Leclercin puhaltavan yhteen hiileen tallin edun maksimoiseksi.

Vettel ja Kimi Räikkönen toimivat tallin kuljettajakaksikkona 2015-2018, mutta suomalainen ja monacolaiskuljettaja Leclerc vaihtavat ensi kaudeksi paikkaa.

Leclerc on kiistatta lahjakas nuori, jolla on edessään kirkas tulevaisuus lajissa. Nopeuden vastapainona on kuitenkin mainittava Leclercin kokemattomuus. Meneillään on miehen tulokaskausi sarjassa.

Vettel tiedostaa tämän, ja hän haluaakin välttää mahdolliset yhteenotot ja psykologisen sodankäynnin tallin sisällä.

– Hän on vielä nuori, ja hänellä on vielä paljon opittavaa ja sisäistettävää. Radalla meidän täytyy kuitenkin työskennellä yhteistyössä, Vettel toteaa Autosportille.

Vettel tietää, että tallikaveri on aina kuljettajan pahin vihollinen, ja täten saksalainen on Leclercin pahin kiistakumppani.

– Haluamme molemmat lyödä toiisemme. Näin oli Kiminkin kanssa. Tilanteesta tulee hankalaa, koska Charles ei ole Kimi, eikä Kimi Charles. Mutta kuten sanottu, tärkeintä on, että työskentelemme yhdessä. Voin myös auttaa häntä, olen viimeinen joka yrittää piilotella jotain tai pelata pelejä hänen kanssaan. Tilanne oli sama Kiminkin kanssa, ja siksi tulimme niin hyvin toimeen.