Robert Kubican paluu F1-kisakuskiksi karu isku Mika Salon suojatille – ”En valitettavasti aja ensi vuonna”

© Kuva: Getty Images

Robert Kubican tuore F1-kisakuljettajan sopimus ei ollut Mika Salon suojattina tunnetulle Sergei Sirotkinille kaikista mieluisin uutinen. Puolalaiskonkarin paluu tietää sitä, ettei venäläislupaus pääse ajamaan kuninkuusluokkaa ensi vuonna.

Williamsin oli odotettu jo pitkään laittavan kuskikaksikkonsa uusiksi heikkojen tulosten myötä.

Vaikka Lance Stroll ja Sirotkin olivatkin kärsineet onnettoman huonosta autosta, ei heidän katsottu yltäneen myöskään itse toivotulle tasolle suorituksissaan.

Force Indialle näillä näkymin siirtyvä korvattiin ensin Mercedes-juniori George Russellilla.

Toisen paikan huhuttiin jo kuukausien ajan menevän Kubicalle tai toiselle Mercedes-taustaiselle kuskilupaukselle Esteban Oconille.

Suomalaiskonkari Salon koulima Sirotkin tiesi jo pitemmän aikaa, ettei saisi todennäköisesti pitää F1-pestiään. Lopullinen tieto tuli silti nuorukaiselle ikävänä pettymyksenä.

Sirotkin avasi torstaina julkaisemassaan Twitter-päivityksessään tunnelmiaan kitkerästä takaiskustaan kilpa-autoilijan uralleen.

– Rakkaat ystävät, en valitettavasti aja Formula 1:ssä ensi vuonna. Tämä oli todella pitkä ja rankka vuosi. Kaikki ei mennyt niin kuin olin toivonut, mutta jatkoin työntekoa ja annoin kaiken energiani ja koko sydämeni ansaitakseni paikkani, venäläinen vuodatti.

– Jos ollaan rehellisiä, teimme mielestäni varsin kohtuullista jälkeä siinä tilanteessa, josta löysimme itsemme tänä vuonna, Sirotkin korosti.

Tuukka Hyttinen

Twitter: @HyttinenT