Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner harmitteli menettävänsä mielestään F1-sarjan parhaan ohittajan australialaistähti Daniel Ricciardon vaihtaessa maisemaa Renault’lle.

Yksi formulavuoden suurimmista yllätyksistä koettiin kesällä Ricciardon tehtyä sopimuksen ranskalaisvalmistaja Renault’n kanssa ensi vuodeksi. Siirtoa ei osannut moni odottaa.

Suurin osa oletti Ricciardon tekevän rahakkaan jatkosopimuksen Red Bullin kanssa.

Aussitähteä oli kuitenkin ilmeisesti hiertänyt tiukka kilpa-asetelma Max Verstappenin kanssa. Mies toivoi ykköskuskin asemaa, joka oli todennäköisemmin tarjolla Renault’lla.

Vaikka Red Bullin tallissa tyrmistyttiinkin päätöksestä, jäädään Ricciardoa kaipaamaan lämmöllä.

– Hänen kanssaan on ollut ilo työskennellä viimeisen viiden vuoden aikana. Hän on ollut Red Bullilla vuodesta 2007 ja on ollut hienoa nähdä hänen kasvavan ja kehittyvän, Horner ylisti Autosportille.

Horner uskoo Ricciardon kehittyneen vuosien varrella jopa koko varikon parhaaksi kaksinkamppailijaksi.

– Kun kohtasimme ensi kertaa sen dilemman, kenellä korvaamme Mark Webberin, vaihtoehtoina olivat Jean-Eric Vergne, Daniel ja Kimi Räikkönen. Kun hän [Daniel] hyppäsi Red Bullin autoon, hän ei ole tehnyt muuta kuin ohitellut muita. Hänestä on tullut paras ohittaja koko lajissa, tallipomo hehkutti.

 

Lähde: Autosport