Kauden 2016 maailmanmestari Nico Rosberg kävi lävitse päättynyttä kautta. Miehen kommentit Ferrarin toimista eivät ole suomalaisittain iloista kuultavaa.

Sebastian Vettel putosi loppukaudesta täysin Lewis Hamiltonin kelkasta taistelussa kuljettajien mestaruudesta. Saksalaiskuski teki itse kasan omia virheitä, mutta Rosbergista italialaistallin olisi pitänyt tukea pisteissä paremmin sijoittunutta kuljettajaansa enemmän.

- Hamilton sai koko tiimin taakseen, mutta Sebastian ei. Ferrari yritti olla tasapuolinen molemmille kuljettajille, vaikka Kimi Räikkönen ei edes taistellut maailmanmestaruudesta, Rosberg analysoi julkaisemassaan vlogissaan.

Väite on vähintäänkin outo, sillä varsinkin alkukaudesta Ferrari tuntui laittavan kaikki pelimerkit MM-taistossa tiukasti roikkuneen Vettelin puolelle. Kun saksalaisen tulostaso romahti kauden keskivaiheilla, takoi Räikkönen erinomaista jälkeä. Se sai monet pohtimaan, olisiko Ferrarin pitänyt pitää toimintansa tasapuolisena myös suomalaisen etua ajatellen.

Rosberg ei kuitenkaan näin ajattele. Hän uskoo Ferrarin vahvuuden olevan ensikin vuonna yhden kuljettajan pussiin pelaamisessa.

- Ferrarin täytyy ottaa opikseen tästä ja asettua aikaisessa vaiheessa kautta tukemaan kuljettajaa, joka on paremmissa asemissa mestaruustaistossa.