Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff uskoo Ferrarin lähtevän Brasilian F1-osakilpailuun sunnuntaina italialaisten esittelemän rengasstrategian vuoksi.

Sateen iskiessä Interlagosin radalle lauantaina tallit kiirehtivät kellottamaan kierrosaikansa mahdollisimman nopeasti. Kaikkien tavoitteena oli välttää ajaminen pahimmassa sadekelissä.

Ferrarilla oli kuitenkin omat suunnitelmansa. Italialaistalli päätti tuoda molemmat autonsa varikkopilttuun suojiin sateelta ja ajatti Kimi Räikköstä ja Sebastian Vetteliä pehmeällä rengasseoksella.

Ratkaisu oli varsin viisas, sillä maranellolaiset varmistivat siten sunnuntain kisaan tilaisuuden startata kestävämmällä rengasseoksella.

Mercedes taas oli jo valinnut superpehmeät renkaat, eikä voinut enää pyörtää päätöstään kilpailijoidensa perässä.

Saksalaistallin pomo Wolff myönsi Ferrarin napanneen yllättävän etulyöntiaseman rengasratkaisullaan.

– Ferrari otti suuren riskin aika-ajossa vaihtamalla renkaita, kun sade oli tulossa. Se onnistui mainiosti. He pääsevät matkaan jämerämmällä renkaalla, Wolff myönsi GP Blogin mukaan.

– Se on haitaksi heille lähdössä, mutta suuri etu ensimmäisten 10-15 kierroksen aikana. Meidän kisasimulaatiomme nostavat heidät ennakkosuosikiksi, tallijehu sanoi.

Lähde: GP Blog

C Moren suoratoistopalvelu tarjoaa uusille asiakkaille mahdollisuuden seurata Brasilian F1-viikonloppua maksutta perjantaista sunnuntaihin. Lue lisää täältä.