Mercedeksen ja Lewis Hamiltonin voitonjuhlat olivat vähällä peruuntua Brasiliassa. Tallipomo Toto Wolff kertoi kuulleensa kisan aikana huolestuttavan kommentin tiimin radiokommunikoinnissa.

Hamilton ajoi ykköseksi varmistaen Mercedekselle viidennen peräkkäisen valmistajien tittelin. Kisa ei sujunut kuitenkaan aivan käsikirjoituksen mukaan, sillä brittikuski kärsi sekä rengaskulumasta että moottoriongelmista.

Wolff kertoo yhdessä vaiheessa kisaa voimanlähteen tarun näyttäneen jo olevan lopussa.

– Kisan puolivälin paikkeilla kuulin yhdeltä radiokanavalta viestin, jossa kerrottiin Hamiltonin moottoririkon olevan vääjäämätön asia seuraavalla kierroksella. Minulla on kisan aikana noin kymmenen linjaa päällä, joten jouduin sanomaan ”anteeksi, mitä minä kuulin?” Wolff kertoi kisan jälkeen racefans.netille.

Huolestuttava viesti toistettiin Wolffille. Data kertoi lämpötilojen nousseen liian korkeiksi pakoputkistossa, ja se oli tuhoamassa britin kilpailua.

– Insinöörimme pystyivät selvittämään mitä asialle oli tehtävissä, ja he onnistuivat korjaamaan asian siten, että lämpötila laski alle tuhannen celsiusasteen. Se oli silti liian kuuma. Mutta sitten tilanne korjaantui, ja Hamilton pystyi jatkamaan matkaa ongelmitta. Ne olivat hirvittäviä hetkiä elettäviksi.