Formula ykkösten viisinkertainen maailmanmestari Lewis Hamilton ei usko kilpailevansa koskaan sähköformuloilla. Brittikuski vannoo olevansa ”petroolipää” loppuun asti.

Sähkömoottorit ovat kovassa nosteessa autoteollisuudessa, ja tulevaisuuden teknologiaan nojaava kilpasarja on myös herättänyt jatkuvasti kasvavaa mielenkiintoa.

Kuukauden päästä käynnistyy sarjan viides kausi uuden sukupolven autoilla, jotka ovat aiempaa tehokkaampia.

Hamilton kertoo seuranneensa suurella mielenkiinnolla kilpailevan sarjan kehitystä. Hän toivoo sille kaikkea hyvää tulevaisuuteen, muttei aio itse vaihtaa sarjaa.

– En usko F1- ja Formula E -autojen välille saatavan koskaan suoraa vertailua. Ehkä viiden-kymmenen vuoden päästä se voisi olla mahdollista, mutta tällä hetkellä sähköfornulat ovat jopa hitaampia kuin Formula Fordit. En tiedä milloin he pystyvät saavuttamaan F1-auton nopeuden, jos se edes on heidän tavoitteensa, Hamilton totesi Racefans-sivustolle.

Hamilton tiedostaa sähkömoottoreiden olevan tulevaisuutta.

– Meidän lajimme polttomoottoreineen ei tietenkään auta maailman tilaa ja se huolestuttaa minua. Mutta toisaalta, minä olen kilvanajaja henkeen ja vereen. Olen petroolipää ja aion pysyä sellaisena loppuun asti.

– Ei tule koskaan hetkeä, jolloin vaihdun ”elektronipääksi”. Toivon, että elinaikanani saan aina mahdollisuuden ajaa polttoainetta käyttävää autoa, jossa on jonkinlainen V-mallinen moottori ja josta lähtee ääni, brittikuski vakuutti.

Lähde: Racefans