Legendaarinen F1-suku saa uuden jäsenen jo kolmannessa sukupolvessa – keväällä jalat katkesivat, nyt F1-auton rattiin

© Kuva: Getty Images

Brasilialaiskuljettaja Pietro Fittipaldi toimii jatkossa F1-talli Haasin testikuljettajana. Samalla formula 1 -auton rattiin pääsee maineikkaan suvun jäsen kolmannessa polvessa.

22-vuotias Fittipaldi pääsee ajamaan Haasin F1-autoa Abu Dhabin päätösosakilpailun jälkeisissä testeissä. Samassa yhteydessä viime kauden Formula V8 3,5 -sarjan mestari pääsee tutustumaan tarkemmin uuteen työnantajaansa.

Pietro Fittipaldi on kausien 1972 ja 1974 maailmanmestarin Emerson Fittipaldin lapsenlapsi. Perinteet velvoittavat, sillä myös Emersonin veli Wilson ja tämän poika Christian Fittipaldi ovat esiintyneet formula ykkösissä.

Tämä vuosi on ollut Fittipaldilla tapahtumarikas. Keväällä mies katkaisi molemmat jalkansa onnettomuudessa Spassa WEC-sarjan kilpailuviikonloppuna. Brasilialainen ajoi tällä kaudella myös IndyCar-sarjassa, jossa hän joutui osalliseksi joukkokolariin, jossa Robert Wickens loukkaantui pahasti.